Hó és a lassan közeledő influenza járvány

Mint egy kisgyerek, úgy tapadtam rá az ablaküvegre este negyed 11-kor. Néztem a lassan szállingózó havat, és kicsit mérges voltam, hogy most már majdnem minden év Karácsonyán elérjük hogy ne essen akkor a hó, ellenben januárra mindig megérkezik. 

Természetesen ilyenkor ismét az időjárás előrejelző oldalak bújom, szeretem tudni, hogy Kartalon mikor lesz hó, eső, vagy bármi. Jelenleg így nézhet majd ki a dolog: 


Ezek szerint délre intenzív havazás várható 100%-os eséllyel. Remélem így is lesz, és megint szebbnél szebb képeket lehet készíteni 🙂 A hóval egyetemben sajnos kettősfronti hatás érvényesül. Migrén, fejfájás, szédülés, vérnyomás ingadozás, ingerültség.. én a magam részéről az alvászavart is mindenképp megemlíteném. Ezt leszámítva sárga
(első fokú) riasztás van kiadva, ami jelen esetben azt jelenti, hogy 12 óra alatt 5 centimétert meghaladó friss hó eshet.

De van még egy ennél is jobb időjárás előrejelző külföldi oldal, ahol szinte percre pontosan meg tudják mondani, hogy Kartalon milyen idő várható. Most 7:39-kor ezt mutatja az oldal: 


Percenként frissül az oldal, nézzük el neki, hogy kimaradt a perc szó 🙂 Légszennyezettségi értékünk továbbra is 5%-on áll, így bátran mehetünk sétálni egy kicsit a hóban. 

Ahogy bezártam ezeket az oldalakat, újra a betegségek jutottak eszembe. Tegnap ugyanis, mikor a fogászaton jártam, az asszisztens megjegyezte, hogy most az orvosok is betegek, mert járvány van.
Fogorvosi látogatásomról is írtam cikket tegnap, ezt itt lehet elolvasni: https://kartal.ihirek.hu/2019/01/04/hirek/a-fogaszaton-jartam/

Ezek után, utánajártam, hogy várható-e influenza járvány idén is. 

Persze, hogy várható. Hiszen nem véletlenül adta be magának olyan sok ember az influenza elleni oltást! Az orvosok előrejelzései szerint január végére-február elejére datálják az influenzajárványt.

Korábban írtam is az influenzáról, magáról az oltásról is egy hosszabb cikket, melyet itt lehet elolvasni: https://kartal.ihirek.hu/2018/11/09/hirek/lassan-kezdetet-veszi-az-influenza-szezon/

Ne felejtsük el, hogy holnap Vízkereszt napja lesz, így a karácsonyfáról le kell szedni a díszeket, és eltenni a karácsonyfát. 

A karácsonyfa elszállításról itt van néhány információ. 

Remélem, ahogy a mi utcánkban is, úgy mindenhol elszállították a szelektív hulladékot tegnap 🙂 

A mai napra kívánok sok havat, és ha így lesz, akkor kellemes szánkózást is! 🙂 

Kép forrásai: https://www.idokep.hu/elorejelzes/Kartal

https://www.accuweather.com/hu/hu/kartal/189925/minute-weather-forecast/189925

http://www.zoldhid.hu/nkft/Kartal/

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük