Újév

Ahogy tegnap írtam, családalapításban, boldogságban, élményekben, házépítésben, önismeretben, szerelemben, szeretetben, sikeres vállalkozásban és minden földi és lelki örömben GAZDAG nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek! 

Csodálatos tűzijátékokat láttam a Kristály háztól úgy körülbelül minden irányba nézve 🙂 Szólt a harang éjfélkor, mellé meg tűzijáték volt. Még így felnőttként is nagy élmény ez a dolog 🙂 Remélem mindenki nagyon jól szórakozott tegnap, és abban is bízok, hogy nem sok kutyát viselt meg a hangos durrogtatás.

A mai napot gyakran az ígéretek nagy napjaként tartják számon. Ilyenkor nagyon sokan fogadalmakat tesznek, úgy mint a lefogyás, a dohányzásról való leszokás vagy épp a spórolás.

Az már más kérdés, hogy ez a kezdeti lelkesedés nem tart valami nagyon sokáig. Én magam is jó pár évig megfogadtam szilveszterkor, hogy na most aztán jövőre top modell alkat leszek. Aztán valahogy mindig elmaradt a dolog.

Én épp ezért nem teszek magamnak semmiféle ígéretet. Mindössze a múltat zárom le, engedem el, és gondolom át még egyszer utoljára, hogy tiszta érzésekkel vághassak neki az új évnek.

A kínai horoszkóp szerint, 2019 a disznó éve. Természetesen a disznó éve nem a mai nappal kezdődik meg, hanem február 5-én. Azok aki a disznó évében születtek, ebben az évben nagyon sok jóra készülhetnek. Én korábban megsértődtem amikor azt mondták rám, hogy majom vagyok. Nos, bátran elárulom, hogy a családom minden tagja a majom jegyében született. Így igen, én magam is egy nagy majom vagyok! 🙂 

De, hogy a magyar dolgokról is beszéljek kicsit.

A mai napot hívhatnánk a pihenés napjának.

A babonák szerint nem szabad mosni, teregetni ( mert az halált hoz). Tilos levinni a szemetet, kölcsönadni, kölcsönkérni akármit, nem jó orvoshoz menni ( mert akkor az évet betegesen töltjük el) , nem jó dolog veszekedni újév napján.

Ha a mai napon az első látogató egy nő, akkor az szerencsétlenséget hoz, ha viszont férfi lép be az ajtón az szerencsét hoz. Mivel hajnal negyed 2 van, így a férjem most fog hazaérni, így szerencsés jegyben töltöm el az évet a magyar hagyományok szerint. 🙂

A mai napra kellemes pihenést kívánok mindenkinek, és ne felejtsük el, hogy vasárnap le kell szedni a karácsonyfáról a díszeket! 🙂

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük