Szilveszter van

Ez is elérkezett, az év utolsó napja van. Kartali lakosként azt mondhatom, hogy ismét egy nagyon aktív, nagyon sokrétű évet zárhatunk le.

A napokban elfelejtettem írni, de 1 évesek voltak a zebráknál kihelyezett zászlók Kartalon. Konkrétan, 2017. december 28-án lettek kihelyezve, és a mai napig sokan használják!

Arra gondoltam, hogy egy kis puskázással, de emlékezzünk vissza mik voltak ebben az évben Kartalon.

Januárban volt lehetősége elmenni a kartali gyerekeknek a fővárosi nagycirkuszba, az ingyen jegyeket az alsó tagozatos iskolában vehették át. Szebbnél szebb képeket láthattunk, biztos nagyon jó volt az előadás!

Áprilisban újra sikerült eljutni nagyon sok gyermeknek a Fővárosi Nagycirkuszba, ahová az Önkormányzat biztosított helyet. Rengeteg videót láthattunk, és temérdek mosolygós gyermeki arc köszöntött vissza ránk facebook-on.

Április 19-én elkezdődött az utak javítása, kátyúzása.

Május 7-én elsőáldozás volt Kartalon.

Szintén májusban elkezdődött a Mártírok utcai orvosi rendelő felújítása, és ekkor kezdődött meg a fogorvosi rendelés a téren. Ami azóta visszaköltözött a Mártírok utcába és várhatóan januárban már rendelés is lesz!

Majd bombaként robbant a hír: Május 15-től megkezdődött a főútról nyíló bekötőutak Teljes körű helyreállítása, saját költségből(!!) A falu egy emberként örült a hírnek.

Május 17-én érkezett az első pozitív visszajelzés az új útról, és a használatából eredő élményt egy helyi lakos egy kép formájában meg is osztotta.

Ebben a hónapban Galgahévízen tankerületi népdalversenyt rendeztek, ahol természetesen egy aranytorkú kartali lány szerezte meg az első helyet.

Május 19-én ünnepelte a kartali nyugdíjas egyesület a 15. évfordulóját. Ezt a szép ünnepet a Faluházban tartották meg. Vécsey László országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket és az egyesületet.

Ahogy Galgahévízen, úgy Domonyban is sikert arattunk. Itt néhány helyi diák képviselt minket a Domonyi szavalóversenyen, ahol ismét szebbnél szebb helyezéseknek örülhettünk.

Mindeközben nagyon sok Futsal mérkőzésen aratott győzelmet a Kartal SE. Persze nemcsak a Kartal SE halmozta a győzelmeket, hanem az utánpótlásunk is remekelt ez idő alatt!

A májusi hónap vége azzal telt el, hogy újabb utak lettek megjavítva, és újabb képeket láthattunk viszont a Kartal csoportban is. Nem tudom kihagyni, hogy volt egy ember, aki Polgármester Asszonyt egy tábla csokival lepte meg, ezzel is megköszönve, hogy járhatók az utak.

Május 26-án Generációk napja volt Aszódon, ahová elment a kartali nyugdíjas egyesület, valamint tiszteletét tette a gyönyörű hangú Bangó Margit.

Május 27-én bérmálkozás volt Kartalon, a Szent Erzsébet templomban.

Május 29-én a Happiness Dance and Fitness, az Európa Bajnokságon részt vett arany, ezüst, és bronzérmeinek örülhettünk.

Június 2-án a Kartali Rozmaring Tánccsoport Palócfesztiválon vett részt.

Június 15-én saját forrásból új önkormányzati autó lett vásárolva.

Június 17-én a Happiness Dance and Fitness nyári tánczáró gáláját tekinthettük meg a Kovács László Sportcsarnokban.

Június 17-én továbbjutott a hevesi vágtán a Kartali Mezőőr Lovas Sportegyesület!

Ebben a hónapban Szent mise volt a templomban június 22-én. 44. évfordulója volt a pappá szentelésnek.

Ismét megrendezésre került június 23-án a családi nap az új játszótér mellett, ahol főzőverseny, ugráló várak és egy valódi T-REX várta az arra ellátogatókat.

Június 28-án ismét izgulhattunk kartali lányainkért, ugyanis a Brassói Európa bajnokságon vett részt a Happiness Dance and Fitness.

Június 28-án megkezdődött a Coop-al való együttműködés, és a Coop mögötti rész is csodás aszfaltot kapott.

Június 30-án KIEZ KARTAL CITY című száma debütált.

Június 30-án szezonzárás volt a Kartal SE-nek a csarnokban.

Június 30-án Kartal elmegy a Bagi falunapra. Ismét szebbnél szebb képekben gyönyörködhettünk.

Június 30-án újabb aranyérem hullás volt! Grapping aranyérmet nyert egy helyi lakos!

Július 2-án tárgyalás kezdődött meg a sportcsarnok és a sportpálya felújításáról. Ez a felújítás az elkövetkező 2 évben valósulna meg.

Július 5-től Karitász tábor volt.

Július 9-től lovastábor volt Kartalon.

Július 16-tól gyűszű tábor volt Kartalon.

Július 17-én megkezdődött a Rákóczi úti játszótér elkerítése, rendezése.

Augusztus 13-án újabb bomba robbant! Pályázati forrást nyert Kartal, amelyből a Rákóczi úti óvoda lesz felújítva.

Augusztus 27-én új munkaeszközzel bővült az önkormányzat gépparkja! A beszerzés támogatásból lett finanszírozva.

Szeptember 3-ra elkészültek a csodálatos üdvözlőtábláink, melyeket a falu elejére, és végére ki is helyeztek.

Szeptember 8-án ismét megrendezésre került a Szüreti bál. Igazán nagy esemény volt, rengetegen voltak! Nagyon jó volt idén is!

Szeptember 15-én Kartal tovább jut a Nemzeti Vágtán.

Szeptember 16-án világcsúcs guggolás lett végrehajtva!! Természetesen egy kartali lakoshoz köthető ez is 🙂

Szeptember 29-én ismét megrendezésre került a Kukorica fesztivál, a Faluházban.

Október 13-án színházi nap volt Kartalon, egyre többen mennek el ezekre a napokra is!

Október 6-án leesett az állunk! Kartali kick boksz világbajnokunk van!!

Október 6-án Caritas Hungarica díj átadása történt meg. Természetesen a helyi Karitasz vezetője is kapott díjat!

Október 26-án Közmeghallgatás volt a Községházán. Nagyon sokan jelen voltak. Erről cikkek is íródtak: https://kartal.ihirek.hu/2018/11/06/hirek/kartal-kepviselo-testuletenek-kozmeghallgatasa-kerdesek-es-valaszok/

https://kartal.ihirek.hu/2018/11/06/hirek/kartal-kepviselo-testuletenek-kozmeghallgatasa-2018-oktober-26/

Október 29-én a nagy érdeklődésre való tekintettel megrendezésre került az első kartali tökös forgatag! Hihetetlenül jól sikerült, és sok gyermek jelmezben bújva járta a falut. Erről is van cikk: https://kartal.ihirek.hu/2018/11/05/hirek/az-elso-kartali-tokos-forgatag-avagy-hogyan-lesz-egy-kis-otletbol-valami-nagy/

Összefogás történt a hónap végén, a zöld hulladék elszállítása ügyében, a kartali lakosoknak napokig szállították a zöld hulladékot. Köszönjük!

Október vége, november eleje a Zöld Híd „negatív bombájától” volt hangos. Volt itt szó felfüggesztésről és még nagyon sok mindenről. Azóta hála az égnek, minden a megszokottak szerint folyik.

November 8-án Márton napi mulatság volt a játéksziget napköziotthonos óvodában, és természetesen lámpásfelvonulás is volt!

November 9-én ismét bomba robbant Kartalon! 150 millió forint támogatást nyert Kartal útfelújításra. A falu egy emberként örült a hírnek.

November 11-én Kassa Szabolcs világbajnoki címet nyer!

November 17-re a fúrt kútra való bejegyzés dátuma módosul 2020. december 31-re. Ehhez kapcsolódó cikk: https://kartal.ihirek.hu/2018/11/17/hirek/furt-kutak-helyzete/

November 18-án a Kartali templom felszentelésének 150. évfordulójára emlékeztek, melynek keretében ünnepi aranymise volt a segédpüspök atyával Szent Erzsébet búcsú napján.

November 24-én ismét megrendezésre került a Katalin bál a Kastélykertben. Cikk az eseményről: https://kartal.ihirek.hu/2018/11/25/hirek/katalin-bal-volt-kartalon/

December 7-én és 8-án ismét mikulásvonatozás volt Kartalon. Nagyon jó élmény volt mindenkinek! https://kartal.ihirek.hu/2018/12/07/hirek/mikulasvonatozas-kartalon/

December 15-én a Ladócsy Műteremben 10×15 kiállítás megnyitó volt, ahol Ladócsy László műveit tekinthettük meg. Csodás volt! https://kartal.ihirek.hu/2018/12/17/hirek/egy-muveszi-delutan/

December 15-én egy másik rendezvény is volt. Méghozzá a Happiness Dance and Fitness téli tánc zárógálája, amire ismét nagyon sokan mentek el! Igazán látványos volt! https://kartal.ihirek.hu/2018/12/17/hirek/tancos-delutan-a-sportcsarnokban/

December 21-én és 22-én Falukarácsony és adventi vásár volt a Petőfi téren. Csodálatos műsorokat láthattunk, és nagyon sok szép dolgot tudtunk vásárolni szeretteinknek, és természetesen támogatni lehetett a bölcsődét, Kartalt, a karitászt és az egyházakat. https://kartal.ihirek.hu/2018/12/21/hirek/elkezdodott-a-falukaracsony/

https://kartal.ihirek.hu/2018/12/23/hirek/a-masodik-falukaracsonyi-nap/

December 22-én és 23-án megrendezésre került a kaminokupa szervezésében az Id. Száraz Zoltán Emléktorna a Kovács László Sportcsarnokban. Mindkét nap rengeteg látogatója volt a csarnoknak, és az ország különböző pontjairól érkeztek ide a csapatok. Nagyon izgalmas mérkőzéseket láthattunk. https://kartal.ihirek.hu/2018/12/22/hirek/focimeccsen-jartam/

https://kartal.ihirek.hu/2018/12/23/hirek/csak-egy-kis-foci-eredmenyhirdetes/

Mindenkinek köszönjük, hogy ilyen mozgalmas évet zárhatunk le! Köszönjük az élményeket, a jó híreket, és minden tettet, ami emeli Kartal hírét és közösségi erejét!

Szeretem Kartalt, ez az otthonom. Csak így tovább Kartal! Nincs megállás!

Jövőre még ennél szebb évet kívánok Magunknak!

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük