Karácsony első napja

Nagyon remélem, hogy mindenkinek kellemesen telt a Szenteste, és szebbnél szebb meglepetéseket hozott a Jézuska. 🙂  Természetesen sok családnál a Jézuska még ma is, és holnap is jön. 

Ma kellett megnéznem a Luca búzámat, hát nekem így néznek ki: 

Na most nem tudom melyiket kell néznem 🙂 De ha mindhármat, akkor kijelenthetem, hogy szeszélyes időjárásunk lesz jövőre. 

Nem tudok elmenni amellett, hogy ne említsek meg két dolgot, az egyik a LEGO kérdése, a másik pedig a karácsonyi „balesetek” esete.

Sok családnál (ahogy nálunk is) a Jézuska legóval érkezett, és mint minden szülőnek nekem is a második gondolatom az volt, hogy mi lesz, ha lenyeli a gyerek?! Az első gondolatom az volt, hogy hány nap múlva nem fogom érezni a talpam, miután majd szanaszét lesz hagyva az „építkezés területe” 🙂

Nos, rajtam kívül vannak még kíváncsi emberek, ugyanis néhány orvos, tesztelte ezt a problémát, és lenyeltek pár darab legó figura fejet. A teszt azzal az eredménnyel zárult, hogy átlagosan 26-72 óra alatt távozott szervezetükből a legódarab. Viszont, ha egy legalább 5 centiméternél hosszabb vagy 2,5 centiméternél szélesebb tárgyat nyel le a gyermek, menjünk rögtön orvoshoz!

Ezzel nem megnyugtatni szeretnék senkit, csak arra buzdítani, hogyha meg is történik ez a baleset, akkor ne pánikoljunk be!

A másik pedig a karácsonyi „balesetek”

Ahogy jómagam, úgy más Édesanyák, Nagymamák sürögnek-forognak a konyhában ilyenkor. Még a rutinos, aki már 20-30 éve a konyhán remekel, előfordulhatnak kisebb nagyobb balesetek. Ilyen az égési sérülés, vagy a különböző vágások. Ha megégetjük magunkat, akkor érdemes egy erre speciálisan kialakított gyógyszertárban kapható spary-el lefújni. Ha ez épp nincs kéznél, akkor a hideg víz sokat tud segíteni.

Ha pedig megvágnánk magunkat ( mosogatás közben, vagy ha leesik egy pohár és így tovább) a megvágott részt lássuk el, persze ha nagyon mélyen belevágnánk az ujjunkba, érdemes ügyeletre menni.

A mai napra is ugyanazt kívánom mint tegnap.

Szeretettel teli, mosolygással teli, nagy beszélgetésekkel teli áldott szép Karácsonyt kívánok erre a napra!

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük