Elkezdődött a Falukarácsony

Kissé megfagyott és lassan felolvadó ujjakkal írom ezt a cikket, de nem bánom, mert fontosnak érzem, hogy erről (is) írjak.

Amikor megérkeztem autóval, a legnagyobb örömömre, igen nehezen találtunk parkolóhelyet. Az meg még nagyobb meglepetés volt, hogy milyen sokan voltak a kezdés előtt pár perccel. 

Egy kedves gratuláció még inkább megdöbbentett, miszerint: “Nagyon tetszik az oldalad, tetszik a stílus, ahogy írsz” 

Ezek után a munkába vetettem magam és elkezdtem fotózni. Láttam termelői mézet, vattacukrost, kürtős kalácsot(!) szép kézműves karácsonyi díszeket, lekváros standot, mézeskalácsokat, befőttes üvegből karácsonyi díszt,imakönyveket ( itt lehet a karitasznak adományozni!) , fenyődíszeket ( ahol a református egyháznak lehet adományozni) , szép ékszereket, természetesen a Játéksziget Bölcsőde csodás sütijeivel is szembe találtam magam, mellette ajándékrészleget, forralt bort és zsíros kenyeret hagymával. Utóbbinál lehet Kartal fejlődését támogatni!

A megnyitó nagyon szép volt. Szásziné Győri Éva szívet melengető sorokat olvasott fel. Igen, talán az ünnep teszi ezt velem, de már itt könnyezve videóztam. 🙂

Ezek után a Játéksziget Napköziotthonos Óvoda Tulipán csoportosainak láthattuk a csodás Karácsonyi műsorát. Voltak, dalok, versek és újra könnyezés a részemről. 🙂 

Végül a  Kartali Könyves Kálmán Nyugdíjas Egyesület hagyományőrző csoportja énekelt érkezett szebbnél szebb karácsonyi dalokkal, viszont a dalok előtt egy gyönyörű szép verset hallhattunk. Én egy keserédes emlék miatt sírva hallgattam a Csendes éjt, de akkor megláttam egy kedves ismerőst a kórusban, aki nagy mosollyal énekelte a dalt, így az én szomorúságomat pillanatok alatt eldalolta 🙂 

Lehetett csípős hideg, és megtréfálhatott bennünket a technika ördöge (nem volt egyből világítás, és egyszer a hangosítás is elszállt) , de a karácsonyi érzést, a nevetés hangját, a beszélgetés hangját nem vehette el tőlünk senki!

Holnap délután 4 órakor ismét lesz megnyitó, egy másik műsorral 🙂 

Addig is, íme néhány kép, ami a téren készült

És a videók is feltöltésre kerültek! 🙂 

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük