Jön az enyhülés

7 óra után nem sokkal mentő autó szirénéjára lettem figyelmes. Ebben a pillanatban is hallok szirénázást. Ilyenkor rettentően összeszorul a gyomrom. Vigyázzunk egymásra!

Pár nap múlva Karácsony. Kezdődik az igazi rohanás, az utolsó nagy bevásárlások. 

Ahogy tavaly meg talán az előtt is, megint megtörténhet. Újból az lehet, hogy esik karácsony előtt a hó, karácsonyra elolvad, majd újra eshet a hó. Ez több, mint borzasztó számomra. 

Jelenleg a legnépszerűbb időjárás előrejelző oldalon Kartalra 30%-os eséllyel jósol havat Szentestére.

A kép forrása: https://www.idokep.hu/karacsony

De miért ilyen fontos a fehér karácsony kérdése? 

A hangulat miatt. A fehér hó puszta látványa örömet és békét hoz a lelkünknek, ezzel is emelve a karácsonyi hangulatunkat. Amikor leesett a hó, mindenki kiment az utcára örvendezni a hónak! Egy puszta időjárási jelenség ekkora örömöt tud okozni. Maguk a facebook-os oldalak is fehérbe borultak, láthattunk szebbnél szebb hóangyalokat, szánkózó gyerekeket, mosolygó felnőtteket. Egész egyszerűen a fehér hó erősíti az ünnepi érzést. Még tisztábbá varázsolhatja a Karácsonyt. 

És mikor azt halljuk, hogy egyre kevesebb az esély a fehér karácsonyra, mindenki hangjában észlelhető egy kis sajnálkozás. 

Én még bízom a csodákban, és továbbra is fogom énekelni, hogy : “csak egy ici-pici hó kell”

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük