Táncos délután a Sportcsarnokban

A kiállítás után ahogy mások is, úgy én is mentem át a Kovács László Sportcsarnokba, ahol a Happiness Dance and Fitness Egyesület tartotta a szokásos év végi záró táncgáláját. Elég sokan voltunk, a vezetőedzők Tóth-Ilkó Tamás és Mecséri Alexandra ki is emelték, hogy legközelebb már majdnem tele lesz a csarnok 🙂 

Ahogy beértem kislányommal és férjemmel, éppen spárgázó kislányokat láttam magam előtt. Az első kérdésem Alexandrához ez volt: 

Ez nem fáj nekik?

Majd széles mosollyal jött a válasz: Akinek megy, az már meg sem érzi, akinek még nem az igazi, az megérzi.

Szép lassan 5 óra után elkezdődött a Gála. 

A rendezvény Tóth-Ilkó Zsuzsanna és partnere Urbán Stella közös énekével kezdődött. Az egész egyesület a végén egy hatalmas kört formált. Nagyon szép volt a kezdés! ( Hát még a folytatás! 🙂 ) 

Kezdtünk egy nagy nyitótánccal.

Ezek után a két vezetőedző köszöntötte a vendégeket, és elmondták, hogy mennyi minden változott a nyári záró gála óta. Ilyen például a létszám emelkedés!  

Jött az ovisok bemutatkozó tánca. Az ember nem tud nem elfogult lenni. Hihetetlenül aranyos voltak! Csodálatos fehér angyal ruhában, angyal szárnyakban táncoltak. 

Ezután egy Akrobatikus sort láthattunk. Cigánykerék, bukfenc, állásból híd. Utóbbinál mindig nyilalt egyet a gerincem 🙂 

Ezek után jöttek az igazi csemegék: versenygyakorlatok, szabadon választott gyakorlatok, csoportos versenygyakorlatok, duó testvérpár gyakorlat, valamint egy meglepetés tánc a vezetőedzőktől.

Az első gyakorlat egy szabadon választott gyakorlat volt, melyet Pesti Emese, Rehorovszky Szonja és Péter Petra adtak elő. Zseniális volt! 

Ismét egy szabadon választott gyakorlat jött, amit Jurányi Blanka és Csóré Zsuzsi adtak elő. Ha jól emlékszem az első tátva maradt a szám érzés ide köthető.

Jött egy versenygyakorlat, amit Barabás Dóri adott elő. Itt olyan gyakorlatot láttam tőle, amit egy ideig biztos nem felejtek el! Elképesztő volt! 

Jöttek a Retro csajok: Jurányi Tamara, Varga Hanna, Langa Zita, Szabó Veronika, Suha Kassza Vanessza. Imádni való volt! A bakelit lemezzel való táncolást egy egészen más szintre tették! 🙂 

Ismét egy szabadon választott gyakorlat jött, amit Bodor Anna Réka adott elő. Magával ragadó volt a tánca.

Majd egy versenygyakorlat jött, amit Jurányi Blanka adott elő. Itt már kezdtem rájönni, hogy a verseny gyakorlatoknál le fog esni az állam, egy fokkal jobban mint a “sima” gyakorlatoknál. Elképesztő volt ez a gyakorlat is!

Jött egy szabadon választott gyakorlat Kovács Rékától, a kartali női Rocky Balboa-tól. De ne tévesszen meg ez senkit sem. Olyan mozgástechnika van itt is, ami hihetetlen! 

Ezután jött egy duó testvérpár kezdő versenygyakorlat Szabó Csengétől és testvérétől Zselykétől, ahol már kellék is volt: egy “tükör” . Igazán szép gyakorlat volt.

Majd jöttek a Tündérek: Deszk Mira, Bellér Hanna, Bellér Szonja és Rédei Patrícia egy szabadon választott gyakorlattal. Nagyon aranyosak voltak, nekem ez is tetszett!

És akkor jött az igazi csemege számomra: Ovisok-Kacsatánc. Esküszöm, ha nem kameráztam és fotóztam volna, ott helyben nekiálltam volna én is táncolni. A hangulat itt kezdett nagyon erős lenni 🙂 

Majd jött egy igazán különleges duó testvérpár versenygyakorlat Erdőfi Boglárkától és testvérétől Erdőfi Rékától. 

Két szó jutott eszembe ahogy őket néztem: Teljes összhang.

Ezután, ahogy Tóth-Ilkó Tamás viccesen megjegyezte: “Most jön a műsor legjobb része, 5-6 perc szünet.” 

A szünet után folytatódott a gála.

Rögtön egy meglepetés táncot láthattunk. Mecséri Alexandra és Tóth-Ilkó Tamás karácsonyi zenére egy csodálatosan szép salsa-t vagy inkább bachata-t táncoltak el. Csodás volt nézni!

Jött egy újabb verseny gyakorlat Csóré Zsuzsitól. Elképesztő volt!

Majd egy újabb verseny gyakorlat Ruszkai Almától. Itt azt hiszem hosszasan kerestem az állam..

Ezt egy újabb fantasztikus verseny gyakorlat követte Debreczeni Klaudiától.

Majd egy szabadon választott gyakorlat jött Szelezsán Rékától. Ez is csodás volt! 

A legizgalmasabb gyakorlat jött ezután. Ugyanis a készülékem 2%-on volt, így már a zsebemben izzítottam a telefonomat, hogy fel tudjam venni. Ez a gyakorlat pedig egy verseny gyakorlat volt, amit Erdőfi Boglárka adott elő. Egészen rendkívüli ahogy tud mozogni!

Erre következett egy igazi vég buli hangulatot megteremtő Western!  Ez egy Trió versenygyakorlat volt, amit Ruszkai Alma, Jurányi Blanka és Csóré Zsuzsi adtak elő. Fenomenális volt! 

Végül egy igazi kuriózummal zárult a nagyok gyakorlata. HAGYOMÁNY. Beleégett a memóriámba. Igazi buli hangulat volt. Ezt az elképesztő gyakorlatot Kovács Réka, Langa Gréti, Bodor Anna Réka és Szelezsán Réka adták elő. 

A végére pedig egy igazán aranyos produkció következett, az Ovisok szabadon választott gyakorlata, ahol a zene megállásánál “jégszobor pózt” kellett felvenniük, és megtartani addig, amíg a legszebb ki nem lesz választva! Volt, hogy majdnem 1 percig álltak! Elképesztő volt! 

Végezetül egy hatalmas Fináléval zárult a gála. Hatalmasat táncolt az egész egyesület!

Köszönöm, hogy ott lehettem, és további sok sikert kívánok a továbbiakban lányok! Elképesztőek vagytok egytől-egyig!

 

 

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük