Egy művészi délután

Lassan 12 éve vagyok Kartalon, és abból 8 éve élek itt tartósabban. Valamiért elkerülte a figyelmemet a Ladócsy-Műterem és Galéria. A mai napig nem tudom miért.

Lényeg, a lényeg, megláttam ezt a 10×15 kiállítás eseményt, és tudtam, hogy ezt nem hagyhatom ki.

Délután 3 órakor kezdődött, és szépen hullott a hó. Én kicsit késve értem oda, így lemaradtam a kezdésről. Viszont minden rosszban van valami jó is.

Történt ugyanis, hogy én és még 2 ember érkezett kicsit késve, így nem nyitottunk be az ajtón, hanem az üvegen át nézve néztük Fülöp Ágnes New Europe- díjas táncművész táncát, miközben odakint esett a hó. Festői, már-már varázslatosan szép pillanat volt az a pár perc, amit odakint tölthettem.

Igazán különleges érzésekkel léptem be az ajtón. Nem tudtam viszonyítani, hogy ez a létszámú emberszám soknak számít-e, ám a megnyitón elhangzott, hogy most nagyon sokan voltunk, valamiért én is örültem, pedig akkor voltam ott életemben először. Elhangzott az is, hogy ez volt a 30. kiállítás.

A szép tánc után Lőrincz Ferenc festőművész mondta el véleményét Ladócsy László műveiről. Igazán magával ragadó szöveget mondott el a festőművész. Erről videó is készült, ami hamarosan fent lesz az oldalon is.

Ezek után hivatalosan is meg lett nyitva a kiállítás. Én pedig csak gyönyörködtem. Nekem az egyik kedvenc festményem Claude Monet: Tavirózsák képe. Valamilyen okból kifolyólag ez a festmény jutott eszembe, ahogy Ladócsy László képeit néztem.

Természetesen nagyon sokan beszéltek a művészúrral, de pár pillanatra én is el tudtam kapni. Elmondta, hogy „száraz temperával” dolgozik, de többet nem mondd, mert „abban van a biznisz” .  Sokan mondták róla, hogy igazán közvetlen ember, és ezt én is meg tudom erősíteni.

Egy kisebb oszlopra ki voltak téve az ecsetek, a paletták. Olyan volt, mint valami kulisszatitok. Persze nekem is lett néhány kedvenc képem, és hihetetlen módon, volt olyan kép, amire ha ránéztem, hallottam, ahogy fúj a szél, volt ahol illatokat is éreztem. Rendkívüli élmény volt.

Csodálatos képek, csodálatos színkezelés, magával ragadó látvány. Egyszóval Ladócsy.

Köszönöm az élményt!

Januárig még kint lesznek ezek a képek, aki teheti, tekintse meg őket, nem fogja megbánni.

Legközelebb márciusban lesz kiállítás, több információt egyelőre nem tudtak adni.

És most szeretném megmutatni a kedvenceimet, ugyanis ezeket is meg lehet osztani 🙂

 

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük