Közeledik a Karácsony

Megint rettenetesen hideg van. Ha még hó is lenne hozzá, lehet nem lennék ilyen frusztrált. De talán az a 2 centiméter hó amit Kartalra ígér ma estére, meg holnapra, lehet kicsit rendbe tesz. Az egészségügyi határértékünk 5%-on áll jelenleg, ami az elfogadható minősítést jelenti. Tulajdonképpen a szennyezettség olyan kis mértékű, hogy ez a levegő csak minimális egészségügyi kockázatot jelent. Ugye, ugye? A kartali tiszta levegő! Én városban nőttem fel, és amióta Kartalon lakok döbbentem konstatálom az egyes városok közti levegő különbségeket. Fronthatás a mai napra sem várható. Késő délutánra és estére írja a havazás elindulását Kartalon. Hát, én nagyon kíváncsian várom.

És mi történik a faluban?

Faluszerte látom a nyüzsgést, amit a közeledő Karácsony okoz. Kinti fényfüzérek, csodálatos ablakdekorációk és sütemény illat lep el már most pár utcát. Nekem különösen tetszik, hogy egyre több ember dekorálja ki a házát, ezzel megadva azt a hangulatot, amit a Karácsony áraszt magából. Jómagam is elkezdtem a benti dekorálást, tény, én ebben az évben kinti fényfüzért nem teszek ki. Majd jövőre 🙂 

De,ahogy sok más Anyuka töri a fejét a karácsonyi menün, úgy én is azt teszem. Elgondolkodtam, hogy érdemes minden évben “ugyanazt elsütni” ? Rántott húsok és mellé 2-3 féle köret? Káposzta? Sütik látástól vakulásig? Este pedig Reszkessetek Betörők és Bud Spencer, Terence Hill maraton? Hát, nem tudom. El lehet ezek nélkül képzelni egy magyar karácsonyt?

Mi lesz a hétvégén a faluban?

A mai nap folyamán délután 1 órától Retro Diamaraton lesz a könyvtárban. Én is ott leszek, és olyan izgalommal várom, mint sok más kisgyerek. Kicsit én is visszamegyek gyerekbe. Modern technika ide vagy oda, ezeknek a régi eszközöknek van valami kellemes hatásuk az emberre. Talán a feltörekvő emlékek miatt is. 

Holnap délután 3 órakor 10×15 kiállítás megnyitó lesz a Ladócsy Műterem-Galériában. A belépés ingyenes, én biztosan ott leszek. A kiállítás után délután 5 órakor kezdődik a Sportcsarnokban a Happiness Dance and Fitness egyesület szokásos év végi záró táncgálája. Ide is érdemes elmenni, a belépés ide is ingyenes!

Vasárnap, ezüstvasárnap pedig Deák Istvánné (Margit néni) szervezésében a Faluházban ( ahol a tökös forgatag is volt, korábbi cikk a témában https://kartal.ihirek.hu/2018/11/05/hirek/az-elso-kartali-tokos-forgatag-avagy-hogyan-lesz-egy-kis-otletbol-valami-nagy/ )   karácsonyi készülődés lesz délután 2 órától 5 óráig. A belépő 500 forint fejenként, ami tartalmazza az anyagköltséget. Én biztos elmegyek ide is, hiszen nem árt egy kis kézügyesség fejlesztés, ugyanis itt elkészíthetjük a karácsonyi díszeinket és kisebb ajándékainkat is. 

Szóval, aktív napoknak nézünk elébe. Aki meg teheti, járja el a hótáncot. Hiszen “csak egy ici-pici hó kell” . 🙂

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük