A bagi jelzőlámpa

Pár nappal korábban a kartal.ihirek.hu facebook-os oldalára, csak ennyit írtam: Működik a bagi jelzőlámpa! Ahogy már sokan észrevették minden hírt megosztok a Kartal csoportban is, így ez a hír sem volt kivétel.

Egyébként a megosztásnak egyszerű oka van, a Kartal csoportban majdnem 2400 fő van felvéve, és így még több ember juthat hozzá a hírekhez. Ez csak ilyen zárójeles megjegyzés volt 🙂

Szóval, visszatérve a jelzőlámpára. Én azt a kanyart mindig is veszélyesnek tartottam, pedig nem tudok és nem is fogok tudni autót vezetni sosem. Így nagyon megörültem a lámpának. Ahogy jöttünk el onnan, a telefonom vadul kezdett csipogni, (jöttek a kommentek a Kartal csoportban) és egy jó ötlet ütötte fel a fejét.

Mi lenne, ha lenne jelzőlámpa a Kastélykertnél? Mi kell egy ilyen beruházáshoz?

Meg lettem kérve, hogy járjak utána a dolognak, amit természetesen megtettem. Nos, finoman szólva is költséges dologról lenne szó. Már egy szimpla zebra is több millió forintba kerül. Hát, röviden-tömören ezért nincs Kartalon jelzőlámpa.

És ahogy szokott lenni, elgondolkodtam. Mi lenne, ha Kartalon is lenne vezetési kultúra? Mondjuk, hogy tényleg csak 50-el mennének jó néhányan a faluban. Vagy a mellékutcákban nem 70-el repesztenének páran, hanem 45-el. Nem vezetek, de azt tudom, hogyha az útra kimegy a labda, az esetek többségében a gyerek is szalad utána, és már ott is van a borzalom.

Mi lenne, ha a normális viselkedéssel több millió forintot és emberéleteket óvnánk meg?

Nem tudom, mert nem szoktam ítélkezni, de hova kell ennyire sietni? Szerintem az autónak és a benne ülőnek vagy ülőknek nem lesz semmi bajuk, ha tényleg csak 50-el van haladás.

Igen, vannak helyzetek, amikor tényleg sietni kell, de ez is emberi hiba. Ha sietni kell, akkor azért kell sietni, mert korábban kihagytunk valamit, vagy nem keltünk fel korábban és még lehetne sorolni. Ezeket az apró dolgokat mind lehet orvosolni egy kis átprogramozással.

Én azt gondolom erről az egészről, hogy minden velünk kezdődik, és ha egy kicsit odafigyelnénk egymásra, már nem is kellene azt az ötletet feldobni, hogy legyen jelzőlámpa Kartalon.

Ne felejtsük el, hogy Polgármester Asszony a testületi ülésen a következőket mondta: Közlekedési lámpa, sárga villogó és sebességmérő lenne kihelyezve a rallyzók kedvére Kartalon.

„Nagyon szeretném, ha a sebességmérő képet is készítene”

Szerintem ennek sokan örülhetünk előre már most! Ha nem is jelzőlámpa, de egy elég határozott fellépésnek bőven elég!

Erről bővebben itt lehet olvasni: https://kartal.ihirek.hu/2018/11/06/hirek/kartal-kepviselo-testuletenek-kozmeghallgatasa-2018-oktober-26/

Bár én most Hatvan harangszója varázslata alatt állok, és eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha itt is úgy szólna a harang, ahogyan ott? Elképzeltem, ahogy a hamarosan megrendezésre kerülő Adventi sütivásáron ilyen szép hanggal szólna a harang.. 🙂

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük