Nem lesz fehér Karácsony Kartalon sem

Úgy látszik, hogy eldőlt az év nagy kérdése, miszerint fehér lesz, vagy nem lesz fehér a Karácsony. Igen, én rendkívül ragaszkodok dolgokhoz, és igen, azok táborát bővítem, akik a fehér Karácsonynak szurkolnak minden évben. És igen, sok felnőttből az ünnepi időszak csak jobban előhozza a gyermeket. És melyik gyermek nem szereti a havat? Na ugye! 🙂

Minden időjárás jelentő oldal megerősíti sokunk félelmét, miszerint plusz fok lesz Szenteste és Karácsonykor is. 

 

Hogy kellemesen bosszankodjak, utánajártam, hogy mi kellene ahhoz, hogy fehér karácsonyunk legyen.

 

Egy anticiklonra lenne szükség.

 

Már megyek is transzparenseket készíteni.. 

“Egy Nyugat-, Északnyugat-Európa felett kialakuló anticiklon, ami útját állja az enyhe óceáni légtömegeknek, forgásával pedig hideg, sarkvidéki levegőt áramoltat felénk. Amikor ez a Földközi-tenger térségének nedves légtömegeivel találkozik, Magyarországon minden feltétel adott”

/Molnár László meteorológus/

Szóval, ahogy az lenni szokott, most már a fehér Karácsony is kezd luxus mértékeket ölteni. És igen, ezt mi emberek rontottuk el, és ezért jobban bosszant a dolog. Nem vagyok szakértő, ezért csak egy laikus módján merek benne bízni, hogy a folyamat még visszafordítható.

De minden rosszban van valami jó is. Kevesebb baleset lesz, nem fogunk elcsúszni vagy épp összetörni magunkat. Persze sok gyermek már csak képről láthatja a havat, de a Mátra nincs is tőlünk olyan messze. 

A Karácsony természetesen így sem fog elmaradni, csak nem lesz fehér. Helyette színben és fényárban fog mutatkozni. 

Ezt a színességet nemcsak a fényfüzérek szolgáltatják szerte a faluban, hanem a hamarosan megrendezésre kerülő Adventi vásárunk és a Falukarácsonyunk!

Mert hiába nem lesz fehér Karácsonyunk, helyette színeset hozunk össze, ahol együtt nevetünk a Főtéren mézeskalácsot ropogtatva 🙂 .

 

 

 

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük