Volt egyszer egy Joulupukki Hatvanban

Történt pár héttel ezelőtt, hogy a laptopom hallgatózni mert, és így meghallotta, hogy milyen jó lenne, ha eljönne a Mikulás a környékre. Pár nappal később egy Joulupukki eseményt ajánlott fel a facebook, amire rögtön rá is kattintottam.

„Gyere el, mert jön Joulupukki, készítenek vele csoportképet a színpadon gyerekekkel, lesz körhinta, meleg tea, és minden mi jó. „

Természetesen elméletben.

10 óra után magam is izgatottan ültem be az autóba, és kicsit puffogtam, hogy az én gyerekkoromban ilyen miért is nem volt..

Az emberek általában ilyenkor a karácsonyi nagy költekezés előtt díjazzák az ingyenes részvételű eseményeket. Ám valahogy elfelejtik, hogy ez szinte minden esetben hatalmas tömeggel jár!

A tömegben pedig természetes módon bekapcsolnak az ösztönök. Mindenki tolakszik, aki nem tolakszik szörnyülködik, sok kisgyerek pedig sír és türelmetlenkedik.

Ez kérem minden, csak nem ünnepi hangulat.

De mint minden dolognak, ennek is van másik oldala. A szervezőknek nagy valószínűséggel ezt a helyet hagyhatták jóvá, így ezzel kellett nekik gazdálkodni.

Szerintem folyamatosan figyelték a facebook-os eseményt, és amikor már 5000 ember jelezte, hogy érdeklődik az esemény után, szerintem még ők is elképedtek.

A szervezettségből nagyon sok minden nem hiányzott szerintem. Egy nagyobb kivetítő elég sok mindenkinek közelibbé varázsolta volna ezt az eseményt. Az sem elhanyagolható, hogy a kordon sem volt teljesen egyértelmű. Én és a kislányom úgy jutottunk oda a színpad elé, hogy a baloldalon lévő kordont megmozgatta egy kedves úriember, és mondta, hogy igenis menjünk előre, mert hallja, hogy a kislányom skandál a Mikulásnak.

Ezt a kedvességet a kislányom rögtön tovább adta egy másik gyereknek, akit vigasztalni kezdett, mondván:

„ ne aggódj kisfiú, látod a Mikulást!” Egy pillanat alatt ünnepi hangulatot varázsolt a szívembe.

Amikor nagy nehezen odaértünk a színpadhoz, jött az újabb csapás gyermeki lényemnek, én nem mehettem fel a télapóhoz, csak a kislányom és vele vagy 10-15 gyermek, ahogy azt az esemény oldalán is leírták. Pár pillanat alatt elkattant a fotós részéről 1-2 kép, majd jött is a következő csoport.

Így újabb káosz alakult ki, sok szülő, odaszaladt a színpadhoz ( érthető módon) a gyermekéhez. Eszembe jutott, hogy a kislányom kifestett a Mikulásnak egy rénszarvast, és ezt szerette volna neki odaadni. A káosznak köszönhetően létrejött a kép átadása, amit a Mikulás meg is köszönt németül és elmondta, hogy ő volt ma az első akitől ajándékot kapott. Ekkor készült ez a kép:

 

 

Ez egy fontos pillanat volt számomra. Nem láttam ezen az emberen, hogy unná ezt az egészet, hanem türelmesen és készségesen állt mindenki rendelkezésére. Ezek után igazat adok a „műsorvezetőnek” aki azt mondta, hogy a Mikulásnak nem könnyű. Hát tényleg nem lehet az..

Mondjuk biztos látta ő is, hány kisgyermek kíváncsi rá, ezért remélem, hogy nem jut el a fülébe a sok csalódott gyermek híre. Valahogy a Mikulás ünnepi kedvét elvenni tiszteletlenség.. jó.. a gyermekekét is.

Miután megvolt a nagy élmény, megnéztük a körhintát. No, kérem, itt is elég nagy tömeg volt! Ami még inkább nehezítette a dolgot, hogy gyakran nem indult el a körhinta, mert olyan sok szülőnek kellett a gyermekével együtt felszállnia, így volt, hogy hosszú perceket kellett várni még az elindulás előtt is. Ezen mondjuk a szülőknek van mit javítania csak! Hiszen van egy szerkezet, ami egy bizonyos súlynál többet nem bír. Ha pedig egy kisgyermek egyedül nem akar még benne ülni, nem is szeretem látni, amikor bele vannak erőltetve..

Összegezve, szerintem ez egy hatalmas dolog, hogy a nagy Budapesten kívül egy kisebb városba is ellátogatott a Mikulás. Tény, van mit csiszolni a szervezést illetően, de hiszem, hogy jövőre még jobb lesz ez a rendezvény!

Ha meg nem, akkor Kartal nincs is olyan messze Hatvantól… 🙂

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

4 Comments on “Volt egyszer egy Joulupukki Hatvanban”

  1. Ti legalább feljutottatok és láthattátok. Mi 10:30-12:30-ig csak sorban álltunk a 2 gyerekkel, majd előttünk kb 3 m-re lezárták a sort…
    Sok pofátlan szülő volt, aki tolakodott, áttette a kordonon a gyerekeket, míg az enyém a szinpad elött állva sem látta. Borzalmas szervezetlenség volt az egész ès rengeteg csalódott kisgyerek 🙁

    1. Ó Istenem 🙁 ez annyira borzalmas. Én mondom.. úgy jutottunk oda, ahogy azt leírtam. De ami a hatvan oldalon történik az enyhén szólva döbbenet. Holnap újabb cikk érkezik erről.

  2. Ezért volt jó pár éve, amikor Gödöllőre érkezett a Mikulás, hogy előzetes regisztrációhoz volt kötve a látogatás. Így mindenki sorra került.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük