Lassan jön a hó Kartalra is

Legalábbis minden jel erre mutat. Magyarországon minden évben gyerekek tucatjai és felnőttek sokasága várja a havat. Olyannyira lázban vannak néhányan, hogy az egyik népszerű időjárás előrejelző oldalon külön videót készítettek arról, hogy az ország mely részére, mikor érkezik meg a hó. Arról meg már nem írok semmit, hogy egy angliai cég azt találta ki, hogy zenélő postaládákat készít, amik jókívánságokat fognak mondani, és karácsonyi dalokat fognak énekelni, amint valaki beletesz valamit a postaládába.

Ahogy közeledik a december, mindig feltörnek belőlem a gyerekkori emlékeim. Nem nagyon kellett tévét néznünk hozzá, hogy tudjuk, november végétől hó lesz az udvarunkon. Ahogy cseperedtem fel, már csak azt vártam, hogy december 24-én,25-én és 26-án essen a hó. Aztán egy idő után már csak azért könyörögtem, hogy legalább december 24-én essen a hó. Most meg azon kapom magam, hogy minden nap az időjárás előrejelzéssel foglalkozó oldalakat bújom, és szörnyülködök. Jelenlegi állás szerint szentestére és karácsonyra is napközben +4 fokot írnak. Ez borzalmas. Mivel nekem is van gyermekem, azt szeretném, ha nagyon sok hó lenne, sőt én is nagyon örülnék neki, ha megint hó lenne!

Lehetne sorolni, hogy mit rontott el az emberiség, de ezt már mindenki ezerszer hallotta sajnos. 

De elég ebből a melankóliából! A videót nézve, a szegényes földrajz ismereteimnek köszönhetően sok perc kellett hozzá, mire megtaláltam hol lehet Kartal. Így az előrejelzés szerint Kartalra körülbelül kedd reggel 8 órára ér ide. 

Íme, itt a videó. Bízzunk benne, hátha maradna belőle egy kicsit, legalább egy napra..

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük