Még a nagy rohanás előtt

Mindig így köszönök: Szép napot! Ez a köszönés a mai napra szerintem különösen érvényes. Fekete Péntek van, és én már most hajnalban azon gondolkozom, hogy mi lesz itt délelőtt, egész nap, máshol egész hétvégén. Igen. Őrültek háza. Türelmetlen, siető emberek. Ezen a napon fokozottabban kell az útra is figyelni, hiszen van, aki munkába megy, van aki meg a kígyózó sorban szeretne helyet találni magának egy üzlet előtt. Legyünk óvatosabbak, és jóval türelmesebbek ezen a napon embertársainkkal! Az eladó is csak ember, nekik sem könnyű ez a mai nap.

Szóval, ahogy már egy korábbi cikkemben is írtam ( https://kartal.ihirek.hu/2018/11/16/kultura/november-16-a-nemzetkozi-tolerancia-napja/ ) a mosolygás ma is sokat tud segíteni. Nekem, amióta csak az eszemet tudom, azt gondolom, hogy akinek van ideje vásárolni, annak legyen ideje várni is! A mai nap is ez fog lebegni a szemem előtt, akkor is, ha éppen 40 percet állok sorban valahol, és magával a vásárlással nem ment el csak 15 percem. Kinéztem pár karácsonyi díszt.. szeretek dekorálni..

De a lényeg! Emberek vagyunk, nem pedig valami holmi vadállatok! Türelem, mosolygás és kitartás erre a napra és erre a hétvégére. Ezt csak így lehet ilyenkor túlélni. Volt „szerencsém” hipermarketben dolgozni ( T esco) és ami ilyenkor ott megy, felérhetne egy stand up comedy-vel. Amikor megvásárol valaki 10 monitort és mellé vagy 5 konzolt, az parádés. Közben régi ismerős, és tudom, hogy még mindig egyedül lakik.. a fél gyerekrészleg egy emberes felvásárlását már nem is említem.

Egy szó, mint száz. Türelem, mosolygás és kitartás. A mai napnak és ennek a hétvégének szerintem csak ez az egyetlen működő receptje. Most pedig megyek és megnézem, hogy én magam mit szeretnék venni..

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük