Két világnap a kartali búcsú előtt egy nappal

Két világnap is van ezen a hűvös szombati napon, az egyik a nemzetközi diákok világnapja, a másik pedig a koraszülöttek világnapja.

Mivel kartali vagyok, szeretnék a kartali diákokhoz szólni első körben. Elcsépelt szöveg, de tényleg Ti vagytok a jövő. Higgyétek el, ezt nekem is mondták, amikor gyerek voltam. Ezt azért mondjuk, mert érezzük, hogy Ti, képesek lehettek megváltani a világot! Ki tudja melyik kartali iskolásból lesz feltaláló, tudós vagy épp a világ legjobb orvosa. Bármelyikőtök lehet az! Tudom, tudom.. rémesen unalmas a matek ( elnézést) , de tény, nem fogsz gyök kettő kenyeret kérni a boltban, azonban a logikus gondolkodáshoz elengedhetetlen a matek. Sajnálom, de egy sima beszélgetéshez is kell a matek. Gondolj bele, hogy a gondolataidat is rendezni kell, osztasz és szorzol, hogy kinek mit lehet mondani. Tiszta matek, nem igaz? A töri unalmas, az irodalom öreges és még lehetne sorolni a nem szeretett tantárgyak listáját. Pedig ha belegondolsz az, aki egy háborút megnyert és ezáltal történelmet is írt, ugyanúgy járt iskolába, mint te. Aki pedig szebbnél szebb verseket, regényeket írt, nem azért tette, hogy az utána pár száz évvel később élő diákokat keserítse, hanem azért írta, mert így tudta megélni az érzéseit. Próbáld meg néha más szemmel nézni a dolgokat, hidd el, nem is olyan rossz. Szóval, tessék odafigyelni az órán, és próbáld meg hozni a saját magad szintjét! Mindig hozd ki magadból a legtöbbet és a legjobbat. Ennél többet magadért úgysem tehetsz sosem az életben. Mindent bele!

Most pedig hozzátok szólnék, ti valódi túlélők! Hozzátok, akik koraszülöttként látjátok meg a világot! Nektek aztán kijutott a harcból, talán korábban, mint annak egyébként történnie kellene. Ha esetleg valamilyen visszamaradottsággal küzdesz, akkor kérlek, sose feledd, hogy ez azért van, mert Te neked több csatát kell megvívni, mint azoknak, akiket ismersz. Attól, hogy hátrányban vagy, (egyáltalán abban vagy?) még ugyanolyan értékes gyerek, ember vagy, mint bárki más! Szokták mondani, hogy a harcokat csak az erős emberek tudják megvívni. Nyugodt szívvel érezd magad annak! És bárki itt Kartalon, aki a koraszülöttsége miatt „visszamaradottsággal küzd”: Ti vagytok a mindennapok Hősei! Ezt sose feledjétek! A ti szemetek másképp tud ragyogni, ha boldogok vagytok, máshogy tudtok sírni, ha szomorúak vagytok. Mások vagytok, de a lehető legpozitívabb értelemben!

Ha úgy érzed, hogy támogatni szeretnéd a koraszülötteket ezen a napon, vegyél fel Lilát. A lila amúgy is a szellemi megvilágosodás egyik színe.

Viselj Lilát ezen a napon a koraszülöttekért, és színes ruhát a jövő generációjáért!

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük