Interjú Tulipán Attilával, Kartal jótevő emberével

Tulipán Attilát néhány éve volt alkalmam megismerni, amikor betértem a boltjába. Már akkor magával ragadott a személye, hiszen ilyen mosolygós, nevetős, kedves eladóra az ember akarva-akaratlanul emlékszik.

Akkor még nem volt a boltjának facebook oldala, közszájon forgott, hogy micsoda jó bolt van itt a temető mellett, mindenki nézzen be, nemcsak olcsó, hanem kedvesek is a benne dolgozók!

Attila a nem is olyan régen megrendezett Kartali Tökös Forgatagra is ajánlott fel egy csodálatos tombola nyereményt, mely végül fődíjként lett kisorsolva.

A tökös forgatag cikke, pedig itt található: https://kartal.ihirek.hu/2018/11/05/hirek/az-elso-kartali-tokos-forgatag-avagy-hogyan-lesz-egy-kis-otletbol-valami-nagy/

De most vágjunk is bele az interjúba.

Remélem, tegeződhetünk, így mégis könnyebb a beszélgetés.    

Üdvözlöm az olvasókat! Igen Zsófi örülnék, ha tegezéssel indítanánk az interjút, már csak azért is, mert így számomra közvetlenebb és barátibb.                                                                            

Mióta élsz Kartalon?

Véletlen keveredtem ide, mondhatnánk úgy is, hogy eltévedtünk kocsikázás közben. Hollókőre szerettünk volna eljutni, mikor az út mellett egy nagy házat megláttam és rajta egy tábla, Eladó! Egész nap rá gondoltam és hamar meg is vettük. Most itt is élek, de Budapestnek sem fordítottam hátat, mindenhol otthon érzem magam. De hét éve Kartalon szeretek lenni!

Milyen változásokat vettél észre Kartalon?  Mi lenne a jó irány Kartalnak?

Az életem eddigi részét a nyüzsgő városban éltem, habár kertvárosban nőttem fel. Sokan sok mindent megváltoztatnának, én számomra mások az értékek. Az alap értékeket fenntartva a kapcsolattartás a helyi lakosokkal és a tisztelet és figyelve a közös érdekeinket. Ha ezek megvannak, én hiszem, hogy bármi elérhető! Az utóbbi pár évben úgy érzem, remek kézben van Kartal. Ha módomban állna, az emberekhez fordulva változtatnék, türelmet, az elért eredményeknek az elismerését és toleranciára kérném, bizalmat azoknak, kik a község érdekeit, minket képviselnek!

Fú. Nehéz ilyen szavak után bármit is mondani. De, hogy kicsit másról is kérdezzek:

Mióta üzemeltetsz boltot?

Értékesítést és más vállalkozásokat már nagyon rég kezdtem el. Kartalon körülbelül hét éve.

Miért ezzel kezdtél el foglalkozni?

Több munkám is van a mai napig! Az itteni üzleti tevékenységem túlnyomó részt a már meglévők bővítésével, egyfajta lerakatot és új termékeknek megismertetése, értékesítése volt a cél. Követve az igényeket és egyfajta szezonális termékek forgalmazása. Úgy érzem erre itt is igény van!

 Én hiszek abban, hogy a belső szépség az ember arcára is ki tud ülni. Sokan úgy ismernek téged, mint Kartal jótevője, aki jóindulatú, kedves és jótékony. Mit szólsz ehhez?

Nem csak arra neveltek, ha módomba áll adjak, erre születni is kell. .Alapítványt hoztam létre a sérült embereknek, országszerte támogatok, családokat valamint iskolákat, óvodákat látogatok meg időként adományaimmal, Két sérült intézetnek próbálok munkát biztosítani, és ha lehet támogatni annak lakóit. Több száz embert már nagyon sok éve minden nap támogatok. Jelbeszéddel kommunikálok a halláskárosultakkal, hogy megértsem őket, hogy érezzék ők is számítanak. Sok mindent láttam és tapasztaltam. Adnom kell, míg tudok vagy erőm van rá, de ezt csak nagyon nagy szeretettel lehet. Nekem ebből van a legtöbb. Hozzátenném még azt, soha semmilyen állami támogatásban nem volt részem, mindent magam teremtettem meg hogy adhassak! Hogy az emberek véleménye miben nyilvánul meg velem kapcsolatban? A lelkiismeretükre bízom.

Jellemed hatással van a munkádra? Vagy ha dolgozol az egy „másik” Attila? Értem ezt arra, hogy a bolti eladó ember is, vagy csak eladó?

Számomra mindegy, hogy épp eladó vagyok az üzletemben, vagy tárgyalok egy saját termékem eladásában. Önmagam adom, és amit én elvárnék, azt próbálóm másoknak adni. Szeretni kell az embereket és megérteni, egyben felmérni igényeiket. Csak kapott bizalommal lehetek jó értékesítő!

Gondolkoztál azon, hogy bővítsed a boltodat, illetve más településen is nyitnál-e, ergo franchise szerűben gondolkozol?

Egy üzlet mindig átalakul, formálódik. Én hamar lettem a magam ura az életben. Mindig minden változik és öt-hat évente szeretek valami új üzleti ágat is kipróbálni. Most is azon dolgozok, de már csak itt Kartalon. Tervek és álmok nélkül nincs jövő!

Gyönyörű karácsonyi és ünnepi dekorációkat készítesz. Tervezel a jövőben egy csak ezzel az ágazattal foglalkozó boltot nyitni Kartalon? Szerintem hatalmas sikere lenne. Magamból kiindulva már most kérem a törzsvásárlói kártyámat.

Nagyon kedves vagy! Sosem gondoltam volna, hogy szakmáimon, iskolai végzettségeimtől ennyire távol álló munkába is belekezdek, beleszeretek! Szeretik a munkáimat és igen, a jövőben ezek a tervek is szerepelnek. Hisz minden adott hozzá, nagy területtel rendelkezek a bővítésekhez, egyre nagyobb az érdeklődés a munkáim iránt és korán jelentkeztek a viszonteladók, virágszalonoktól egészen a piacokig elviszik a munkáimat. Jövőre nézve is piacorientálttá vált az, amit örömmel elkezdtem.

 Észlelhető a kartali emberekben valami ünnepi zizegés?

Ha találkozunk és egy pár szót váltunk is, a jó kedv és a nevetés mindig alap. Remélem, idővel mindenkit körbe leng a Karácsony varázsa! Megpróbálom idén is éreztetni az emberekkel az ünnepek közeledtével, hogy mennyire is szeretem őket!

A végére hagytam talán a legfontosabb kérdést: Igen? 🙂

Szeretsz Kartalon élni? És ha igen akkor miért?

Ez számomra több mint szeretni, ez lett az otthonom!

 

Én itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem az egész éves munkádat, és tevékenységedet a közösségért! Köszönjük, hogy szebbnél szebb virágokat hozol az év szinte majdnem minden napján, szebbnél szebb dekorációkkal dobod fel az ünnepnapokat, és az egyszerű napokat is!

Kérlek, mindig maradj ilyen, mert olyan tudás és érzelemvilág jutott osztályrészedül, ami példaértékű nemcsak neked, hanem Kartal lakosainak is!

Köszönöm, hogy méltónak találtál, hogy megismertess azokkal, kikhez még nem volt szerencsém! Az ünnepek közeledtével, Boldog Békés Ünnepeket Kívánok!

Tisztelettel és Szeretettel Önök iránt Tulipán Attila

About Dulai Zsófia

Kartalon élek immár 11 éve, Kislányom születése után megmoccant bennem valami.. az a valami hogy aktív tagja szeretnék lenni ennek a kis közösségnek :)

View all posts by Dulai Zsófia →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük