A jövő kezdete

“Ma van a hátralévő életed első napja.” – mondta Charles Dederich, egy kábítószeres-rehabilitációs program vezetője, de nemcsak függő személyiségek számára intő ez a mondat.
Minden napunkat úgy zárjuk le, hogy majd… Majd holnap… Majd jövő héten… Majd jövő hónapban… Majd jövőre…
Közben az élet elmegy mellettünk, és mi észre sem vesszük, mennyi jó dolog történt velünk.

Ezen az oldalon mától kezdve szeretnénk megállítani néha az időt, és megélni a pillanatokat. Jókat és rosszakat egyaránt, de mindenképpen együtt.

Ennek az oldalnak több küldetése is van:

 • összehozni a helyi közösséget egy valóban tartalmas, csak a helyi hírekről, eseményekről, csak a helyieknek szóló oldalon,
 • hozzászólási, véleményezési lehetőséget biztosítani az olvasók számára,
 • valóban hatékony megjelenési lehetőséget szeretnénk biztosítani a helyi vállalkozások számára, mert ezzel a helyi gazdaság erősödik,
 • és nem utolsó sorban, megreformáljuk az online újságírást is (ha már lúd, legyen kövér :)).

Együtt sikerülni fog. Sőt: csak együtt fog sikerülni.

Szeretnél részt venni a közösségi életben?
Megosztásra váró sztorid, történeted van, helyi eseményekről?
Fotóztál valami szépet, érdekeset Kartalon?
Írj a Kartali Hírek adminisztrátorának a kartal@ihirek.hu e-mail címre.

Kiknek szól ez az oldal?

Minden kartalinak, aki szeretne jól tájékozott lenni, és szeretne részt venni az online közösségi életben, ami természetesen pozitív hatással lesz majd a valódi – offline – közösségi életre is. Itt nem lesz ismerősnek jelölgetés, privát üzenet küldözgetés, de lesznek véleménycserék, beszélgetések, sőt, olykor viták is.

Miről lesz szó az oldalon?

Legfőképpen a kartaliakról és Kartalról, ezen belül friss eseményekről, közéletről, kultúráról, politikáról – hiszen ez is az életünk része -, sportról, tudományról, technológiáról. Kiemelt helyet kapnak az oldalon azok a hasznos tudnivalók, amik könnyebbé teszik az életünket.

Kik írhatnak az oldalon?

Szeretnénk beindítani és bátorítani a közösségi hír- és tartalommegosztást, ezért egy előzetes irányelv alapjait szem előtt tartva, bárki írhat cikket az oldalra. Cikkírási irányelv letölthető innen>>
Ha vannak/lesznek írásaid, amelyeket megosztásra érdemesnek tartasz, küldd el e-mailben a kartal@ihirek.hu e-mail címre, és feltesszük az oldalra. Nincs karakterlimit, nincs semmi megkötés (a cikkírási irányelveken túl). A cikkeket az oldal adminisztrátora teszi fel, az általa legalkalmasabbnak ítélt időpontban, de mindenképpen pár napon belül.

Várjuk képeidet, fotóidat, videóidat, amelyek Kartalról szólnak, és érdekesek a kartaliak számára.

Miről NEM lesz szó az oldalon?

Kényesen ügyelünk arra, hogy a Kartali Hírek oldalra mindig jó érzéssel jöhess, ezért névtelen hozzászólások biztosan nem lesznek az oldalon. A beazonosíthatatlan hozzászólásokat egyszerűen nem jelentetjük meg. Mindannyian tudjuk, hogy ez mennyire fontos, hiszen névtelenül vagdalkozni bárki tud, de arra senkinek sincs szüksége, hogy arctalan Anonymusok véleményére figyeljen, és arra sincs szüksége a közösségnek, hogy ilyen vélemények rongálják a közhangulatot.
A hozzászólások megfelelőségéért minden esetben a honlap adminisztrátora felel. Csak olyan hozzászólókat várunk, akik ezt a feltételt – a közösség érdekében – elfogadják.

Ki üzemelteti a Kartali Hírek oldalt?

Az oldal üzemeltetője és jogtulajdonosa, és az országos ihirek.hu hálózat tulajdonosa a RitArt Academy Ltd.
Az oldal adminisztrátora a RitArt Academy Ltd-vel áll szerződésben. Az oldal adminisztrátora egyben a főszerkesztő is.

Mi a véleményed?
Szólj hozzá!

 

About Vidi Rita

Az ihirek.hu megálmodója, elindítója vagyok, néhány oldalt én magam is adminisztrálok. Legfőbb küldetésemnek azt tekintem, hogy új kultúrát teremtsünk az információs dzsungelben, és segítsünk minél többeknek visszatalálni arra az ösvényre, ami vezet is valahová. Ezért csinálom az ihirek.hu-t, hogy ezt a visszatalálás élményt minél többen megtapasztalják.

View all posts by Vidi Rita →

3 Comments on “A jövő kezdete”

 1. Tisztelt Főszerkesztő!

  Szomorúan látom, hogy az oldal igencsak elhanyagolt. Mi ennek az oka?Lehetne frissíteni, mert 2012 már bőven elmúlt. Szívesen olvasnék továbbra is mai valós híreket Kartal közéletéből.

  Tisztelettel: Viktória egy itteni lakos

 2. Üdvözlöm Viki!

  Az oldal a mai naptól kezd újra aktív lenni 🙂 Ahogy történnek a dolgok, már írom is az oldalra!

  1. Nagyon jó ötlet, hogy végre valaki felvállalta, hogy összeírja, ki miben tud segíteni a másiknak, így akár itt helyben is megtalálhatjuk azt az embert akire szükségünk van.Úgyis lehetne hívni, hogy ÉRTÉKTÉRKÉP. Ki miben tud valami pluszt nyújtani a közösségnek.Volt postásként bizony azt tapasztaltam, hogy még az egy utcában lakók sem tudják, hogy mivel foglalkozik a másik, pedig lehet, hogy éppen arra lenne szükségünk, amiben a másik valami pluszt tudna nyújtani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük